RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Topp på Sunny Beach

Sist oppdatert:
Ikke alle opplever såkalte «Bloody Beach» som et mareritt.

Kameratene Jørgen Walderhaug Jensen (25), Peder von Krogh Alfstad (25) og Svein Arnesen (25) fra Nesodden dro på partyferie til Sunny Beach i Bulgaria sist onsdag.

Dette var midt i perioden med de verste overskriftene og mest dramatiske oppslagene fra området som skal være herjet av vold, ran og til og med drap.

Bare gode opplevelser
- Det er klart vi var bekymret, man blir jo preget av det man leser. Vi bestemte oss for å ta forholdsregler, og ikke rote oss bort på vei hjem fra byen og sånt, forteller Jørgen til Nettavisen på telefon fra stranden.

- Men det har vi jo allerede gjort utallige ganger, humrer han.

Guttene bor midt i Sunny Beach, men har ikke opplevd noe av det media de siste dagene har beskrevet som helvete på jord. De tre feststemte guttene har ikke latt de skremmende reportasjene legge noen demper på utskeielsene etter at de kom ned, og kan fortelle om en vellykket sydenferie.

- Vi har bare hatt gode opplevelser til nå. Vi har ikke møtt noe trøbbel - selv om vi har både festet og gått oss bort av og til, forteller guttene.

- Har dere ikke sett en eneste slåsskamp?
- Nei. Men vi har sett utrolig mye fulle ungdommer!

Unngår stranden om natten
Guttene spurte selv innfødte om de hadde noen tips for oppholdet, etter å ha hørt historier om vold og ran.
- Det er greit å holde seg borte fra stranden om natten, ifølge lokalbefolkningen. Der er det visst mye faenskap, sier Jørgen.

- Men det har jo aldri vært lurt å vandre alene på stranda om natta. Sånt vet man jo fra før, sier han.

Vennegjengen klager heller ikke på byens taxisjåfører og leger, som andre tidligere har gjort. Politiet har de ikke stiftet bekjentskap med.
- Både taxi og helsevesen har vært eksemplariske ovenfor oss.

Skiller seg ikke ut
- Vi føler ikke at Sunny Beach skiller seg fra noen andre steder. Drikker du deg skikkelig full og er bajas, kan du være uheldig i Oslo også, for å si det sånn. Det er helt sikkert lurt å aldri gå alene, men det er jo det samme som gjelder overalt på slike feriesteder, sier guttene, som mener man fint kan unngå trøbbel i den beryktede byen.

- Moralen er, unngå å være bajas - så unngår du bråk, sier guttene.
- Vi kan trygt anbefale folk å reise hit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere