RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Torpedert og forlatt i haifarvann

Sist oppdatert:
61 flyktninger døde etter at de skal ha blitt torpedert av et marinefartøy. Se video av de overlevende.

Overlevende etter et forlis i det karibiske hav 4. mai hevder at et marinefartøy torpederte båten deres og tauet de ut på dypere vann, før båten gikk rundt, ifølge Associated Press.

Seks av de haitiske flyktningene som overlevde forliset mellom Haiti og Bahamas forteller alle den samme historien til nyhetsbyrået om hvordan de ble forlatt i farvannet som kryr av hai.

Et marinefartøy fra den britiske kolonien Turks- og Caicosøyene skal ha seilt rett inn i båten med rundt 150 haitiske flyktninger.

Dona Daniel overlevde forliset og forteller at det oppstod kaos på båten da den begynte å ta inn vann. Ifølge Daniel fikk de ordre om å senke seilene. Marinefartøyet begynte deretter å taue båten med flyktningene ut i dypere farvann, før den gikk rundt.

Marinefartøyet skal etterpå ha forlatt flyktningene i vannet. Flere ble imidlertid kort tid etterpå plukket opp av sjøen av en annen patruljebåt.

Myndighetene på den britiske kolonien vil ikke kommentere forliset, men opplyser at det blir etterforsket.

Antallet haitiske flyktninger som forsøker seg på den risikable båtreisen over til USA, eller en av de andre karibiske øyene har økt de siste månedene. Vold og sikkerhetsproblemer herjer fremdeles befolkningen i den haitiske hovedstaden Port au Prince.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere