RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Torturen mot fanger i Abu Ghraib-fengselet har sjokkert en hel verden. Her ett av skandalebildene med Lynndie England.
Torturen mot fanger i Abu Ghraib-fengselet har sjokkert en hel verden. Her ett av skandalebildene med Lynndie England. (CBS/Sixty Minutes)

- Tortur er nødvendig

Sist oppdatert:
En oberstløytnanti i det danske forsvaret har offentlig forsvart bruk av tortur for å holde terrorister borte fra kamparenaen. Mandag tok forsvarssjefen fra ham stillingen.

Etter et møte i den danske Forvarskommandoen besluttet forsvarssjef Jesper Helsø mandag at det ikke lenger var plass til oberstløytnant Poul Dahl i Prinsens Livregiment.

Bakgrunnen er oberst Poul Dahls uttalelser til blant andre Radioavisen om at tortur – om enn beklagelig – kan være nødvendig for å hindre terrorister i å komme i kamp.

Ikke munnkurv
– I forsvaret må de vi stiller frem i forreste linje, og som utdanner vårt personell, etterleve forsvarets verdier. Etter våre samtale i dag, må jeg erkjenne at jeg ikke lenger har tillit til oberstløytnanten i denne funksjonen, uttaler forsvarssjef Helsø til Ekstra Bladet.

Den frittalende offiseren skal ikke ha fått munnkurv. Han blir heller ikke arbeidsledig, men skal fra nå av jobbe i Hærens Operative Overkommando.

Danmark deltar i den amerikanskledede koalisjonsstyrken i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere