RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trassig by omringet av stridsvogner

Foto: MURAD SEZER (Reuters)
Sist oppdatert:
Det internasjonale presset mot Bashar al-Assad øker, mens det syriske regimet fortsetter å rette våpnene mot egen befolkning.

Syriske aktivister hevder mandag at sikkerhetsstyrker tar oppstilling rundt byen Rastan nord for Homs. Byen har vært åsted for intense demonstrasjoner mot president Bashar al-Assads regime, melder BBC News.

Det står stridsvogner på begge sider av hovedveien, sier en innbygger ifølge Reuters.

Innbyggere rømmer byen
Aktivistene sier det rapporteres om skyting og at innbyggere rømmer byen av frykt for at sikkerhetsstyrkene skal stormen den.

Flere enn 2200 mennesker er rapportert drept i regimets offensiv mot regimemotstanderne siden mars, ifølge FN.

Søndag ble det kjent at lederen for Den arabiske liga, generalsekretær Nabil al-Arabi, vil reise til Syria for et besøk.

Tyrkia skjerper tonen
USA og europeiske ledere har krevd at Assad går av, og søndag tok en tidligere alliert bladet fra munnen da Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sa at Assads regime kan gå en tilsvarende skjebne i møte som Tunisia, Egypt og Libya.

- Et regime kan ikke overleve gjennom makt, brutalitet, gjennom å skyte ubevæpnede mennesker som samler seg i gatene. Den eneste løsningen er å legge ned våpnene umiddelbart og lytte til folkets krav, sa Erdogan i en tv-sendt tale.

Tyrkias president Abdullah Gul sa at de nå tenker på det syriske folk, men at de har mistet tålmodigheten med det syriske regimet.

Appell også til Jemen
Recep Tayyip Erdogan rettet samtidig en appell til myndighetene i Jemen om å lytte til folkets krav. Her har den politiske uroen pågått siden januar. Hundrevis er drept i kamper mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i landet og mellom sikkerhetsstyrker og Al-Qaida-opprørere, melder nyhetsbyrået AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere