RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tre dager til halshogging

Gruppen som har bortført tre valgobservatører i Afghanistan gir FN tre dager på å forlate landet, dersom livene til de tre gislene skal bli spart.

Et videoopptak av de tre gislene fra henholdsvis Nord-Irland, Filippinene og Kosovo ble søndag vist på den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera. Ifølge Reuters ser gislene ut til å være uskadd. Men dersom ikke kravene til gisseltakerne blir innfridd, risikerer de å bli halshogget.

–Vi vil ikke bare halshogge dem, vi vil kutte dem slik det blir gjort i Irak, sier talsmann for gruppa Jaish-e-Muslimeen, mulla Mohammad Ishaq, til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Jaishe-e-Muslimeen er en utbrytergruppe fra Taliban.

I tilknytning til kidnappingene av de tre gislene har gruppen primært fire krav:

–For det første krever vi at FN forlater Afghanistan og fordømmer utenlandske styrkers angrep og invasjon av Afghanistan. For det andre krever vi at alle afghanere som er arrestert i Afghanistan og holdes fanget i utenlandske fengsler, blir løslatt umiddelbart. For det tredje krever vi at Storbritannia og Kosovo straks trekker sine styrker ut av Afghanistan. Gjør de ikke det, vil de være vitne til at deres (bortførte) borgere blir drept innen tre dager. Vårt fjerde krav er at Filippinene fordømmer de utenlandske styrkenes invasjon av Afghanistan, og fastslår at den er ulovlig, fastslår mulla Ishaq overfor AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere