RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marius Flaatten (Privat)

- Tror hun døde av luften i rommet

Sist oppdatert:
Kjæresten til amerikaneren som døde i Thailand, tror hun ble forgiftet av luften i hotellrommet.

Amerikanerne Ryan Kells og hans forlovede Jill St. Onge (27) bodde ifølge thailandsk politi på det samme gjestehuset på Phi Phi-øyene som avdøde Julie Michelle Bergheim (22), skriver Andaman Times.

Jill St. Onge døde i forrige uke under mystiske omstendigheter, mens norske Julie Michelle døde på sykehus i Phuket natt til mandag. Dødsårsaken er ennå uklar for begge de avdøde.

- Jeg har forstått det slik at den avdøde ble sendt til Bangkok i går ettermiddag for obduksjon sammen med den amerikanske jenta. Det fremgår i de thailandske mediene i dag. Jeg går ut fra at politiet behandler dette som en rutinesak, sier Lars Haugan, sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Pattaya, til Nettavisen.

Julie Michelles venninne ble også syk og befinner seg på sykehus i Phuket, men hun er på bedringens vei.

Les også: - Drakk samme drink
Politiet: - Ble funnet for sent

Kells og St. Onge hadde bodd på en strandbungalow i seks dager på Phi Phi-øyene, men bestemte seg for å skaffe et rom med aircondition i to dager, kommer det fram i en blogg som angivelig skal være skrevet av Ryan Kells.

- Jill ble igjen på rommet
Første dag med nytt hotellrom, ble St. Onge værende igjen på rommet mens Kells dro ut for å surfe på Internett, skriver han i bloggen.

Han kom tilbake til rommet etter en time. St. Onge og Kells fant ut at de var sultne og sistnevnte dro igjen ut for å kjøpe hamburgere mens kjæresten ble igjen på rommet.

De spiste på rommet og ble der en time før de dro ut for å treffe venner. Jill ble etter hvert dårlig og klagde over magesmerter og dro tilbake til rommet ved midnatt.

«Jeg kom tilbake ved 02-tiden. Jill så forferdelig ut og kastet opp. Jeg la meg ved siden av henne og forsøkte å trøste henne, og trodde det var hamburgerne som gjorde henne dårlig,» skriver han.

Eksponert for luften i rommet
Videre skriver Kells at han selv ble dårlig ved 04-tiden på natten og begynte å kaste opp. Da var tilstanden til St. Onge forverret.

«Jeg løp ut og fant en slags handlevogn, tok den med meg tilbake, og la Jill i vognen. Deretter begynte jeg å løpe mot sykehuset og ropte om hjel.»

Han fikk etter hvert hjelp av en person som bisto med å dytte St. Onge fram til sykehuset. Legene gjennomførte hjerte- og lungegjenoppliving på Jill St. Onge - uten at det hjalp. Hun døde på sykehuset.

«Jeg tror nå at dette er grunnen til at jeg ikke ble syk, fordi jeg fikk disse avbrekkene fra luften i rommet, mens Jill ble igjen i sengen. Hun ble utsatt for luften i rommet i sikkert fem eller seks timer mer enn meg. Jeg kastet opp på sykehuset, men trodde først det skyldtes situasjonen. Men nå kan det kanskje vise seg at dette skyldtes min korte eksponering for luften i rommet,» skriver han.

Skeptisk til kullosforgiftning
På flere nettsteder blir det spekulert på at St. Onge kan ha blitt utsatt for en form for kullosforgiftning på rommet, men eksperter ved Ullevål sykehus mener en slik forgiftning ikke genererer symptomer som oppkast.

Medisinsk fagdirektør Sverre Kjølstad ved Europeiske Reiseforsikring er også skeptisk til teorien om kullosforgiftning.

- Når det gjelder kullosforgiftning så tror jeg det er enkelt å kjenne igjen for rettsmedisinere. Jeg tror det er forholdsvis enkelt å stille en diagnose, sier Kjølstad til Nettavisen.

- Mange blir dårlige av matforgiftning i Thailand, men at noen dør av det er for meg ukjent. Bitte små barn vil være i faresonen for å bli dehydrert, men det er ikke meg bekjent at noen nordmenn har dødd av det, sier Kjølstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere