*Nettavisen* Nyheter.

- Trygge og i live

Foto: Scanpix

Taliban og afghanske myndigheter forhandler fortsatt om gislene.

26.07.07 13:10

Representanter for afghanske myndigheter forhandler nå på telefon med Taliban for å forsøke å sikre løslatelsen av de gjenværende 22 gislene etter at den 42 år gamle pastoren Bae Hyung-kyu ble skutt av gisseltagerne onsdag.

Beskjeden i går om at åtte gisler skulle ha blitt løslatt, viste seg å ikke stemme.

En talsmann for Talibanbevegelsen sier til Reuters at forhandlingene så langt gir grunn for optimisme. Fristen for løslatelse av Taliban-medlemmer fra afghanske fengsler, som er betingelsen gisseltagerne har stilt for å frigi gislene, har blitt utsatt nok en gang.

- Håp om fredelig løsning
- Myndighetene har gitt oss håp for en fredelig løsning av denne saken. Gislene er trygge og i live. Jeg er i kontakt med krigerne, så snart jeg hører om framgang i dialogen, vil vi informere dere. Ja, de er trygge og i live, sa talsmann Qari Mohammad Yousuf til Reuters.

De 23 gislene tilhørte en kristen frikirke i Sør-Korea. I Sør-Korea diskuteres det hvor klokt det er av slike grupper å sende redningsarbeidere til krigsrammede områder der befolkningen er fiendtlige til kristendommen. I 2004 ble en kristen misjonærer drept i Irak, og åtte andre ble kidnappet.

- Bare hjelpearbeid
Også til Afghanistan sendes det misjonærer, men Sammuel Presbyterian Church, som sendte hjelpearbeiderne, insisterer på at de bare skulle hjelpe sivilbefolkningen.

Alle sivile sør-koreanere har fått beskjed om å forlate Afghanistan umiddelbart.

- Vi må være forsiktige når vi sender våre folk til farlige land, men som kristne har vi også en plikt til å hjelpe andre i nød. Ikke til å misjonere, men til å hjelpe, sier Pang In-sung, sjef for den progressive kristne avisa Newsnjoy i Sør-Korea, til BBC.

Omtrent en fjerdedel av alle sørkoreanere tilhører en evangelisk menighet, og for tida er 17 000 koreanske misjonærer utsendt til 173 land verden over. Tusenvis jobber i muslimske land. Koreanske kirkeeksperter sier at misjoneringen også har en nasjonalistisk side. Sør-Korea sikter mot å bli verdens største eksportør av kristne misjonærer i løpet av de nærmeste 20 årene, og dermed gå forbi USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.