RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- TV ansvarlig for abort

Sist oppdatert:
En dansk dokumentar om at p-pillen Yasmin kan gi blodpropp får skylden for kraftig økning i antall aborter.

(SIDE2): Over hele Danmark opplever gynekologer en kraftig økning av kvinner som ønsker abort. Det skriver Berlingske Tidende fredag.

Gynekologer i Danmark opplever en markant stigning av antallet kvinner som skal ha tatt abort. Hvidovre Hospital melder om en stigning i antallet utførte aborter på hele 33 prosent fra juli i 2006 til juli i år.

- Kan føre til blodpropp
Eksperter i Danmark mener nå at dette kan være en konsekvens av en dokumentar som ble vist på dansk TV2 3. juni i år. Programmet omhandlet p-pillen Yasmin, og viste til at den kan føre til blodpropp hos kvinner som bruker den.

Det samme p-pille merket selges i Norge.

- Kvinnene har sluttet å ta p-piller etter TV2s program, og så ble de uønsket gravide. Derfor har TV2 ansvar for at antallet aborter har steget så voldsomt, sier klinikkleder på gynekologisk avdeling ved Hvidovre Hospital, Helle Meinertz.

Dansk TV 2 er derimot ikke enige.

- Vi fortalte bare sannheten og informerte om hva som står i pakningsvedlegget, sier ansvarlig redaktør for programmet, Henrik Grunnet.

- Flere kjøper angrepiller
I Norge har man ikke sett en markant oppgang av aborter de siste årene, men salget av abortpiller har økt kraftig de siste tre årene.

Salget av angrepiller har økt med 30 prosent de siste tre årene, mens antallet aborter har holdt seg stabilt, skriver siste.no.

For de yngste kvinnene har det vært en nedgang i aborter. Hvorvidt det har sammenheng med angrepillen, vet man ikke sikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere