*Nettavisen* Nyheter.

- Typisk meg å le

UPPSALA (TV 2 Nettavisen): Uvitende om at politiet lyttet på samtalen, lo pastor Helge Fossmo av drapet på kona Alexandra. – Typisk Fossmo-syndrom. Jeg ler av det som er veldig vanskelig, forklarer Fossmo.

27.05.04 21:44

Politiet fikk tidlig i etterforskningen av Knutby-drapet mistanke til pastor Helge Fossmo, og fikk sine mistanker bekreftet ved å avlytte pastorens telefon.

Noen få dager etter at kona ble skutt og drept i senga, spilte politiet inn en samtale mellom pastoren og broren hans.

- Det blir store utgifter denne måneden, nye seng¿ha ha¿ ny pute og dyne¿ha ha¿ begravelseskostnader.. ha ha.

I en telefonsamtale 23. januar til sin mor, sa Fossmo at «det er dyrt å dø» mens han lo. Han sa også at han ikke hadde forsikring på Helene, men «at han nå har lært».

- Typisk Fossmo-syndrom
På spørsmål fra statsadvokat Anne Sjöblom på om ikke dette var en merkelig måte å uttale seg på, det å le på denne måten kort tid etter at han mistet husturen, svarer han:

- Typisk Fossmo-syndrom. Jeg ler av det som er veldig vanskelig. Det som er veldig smertefullt, forklarte Fossmo.

Konfrontert med disse telefonsamtalene, forklarte Fossmo at han var i en vanskelig økonomisk situasjon og aldri ville ha klart seg om det ikke var for overføringene fra Sara Svensson.

Hvis han ikke hadde blitt tiltalt for drapet på konene og drapsforsøket på Daniel Linde, ville han fått utbetalt en million kroner i livsforsikring og 400.000 kroner gjennom jobbens forsikring.

- Hvordan skulle din økonomi sett ut hvis ikke du ble tiltalt for disse forbrytelsene? spør statsadvokat Sjöblom.

- Ja, jeg tjente 24 og 25 tusen det klarte jeg meg bra på.

- Jeg mener forsikringene, sa statsadvokaten.

- Å du mener slik. Det hadde minsket min gjeld på huset. Alexandras livsforsikring var på 1 million. Så hadde jeg forsikring gjennom jobben på 400.000 kroner.

- Jeg var megaanstrengt
Konfrontert med telefonsamtalen der Helge Fossmo forteller sin bror at «jeg har mange utgifter denne måneden. Ny seng, he he, nytt sengetøy he he», så sa han:

- Det er et merkelig utdrag dette. Fortsatt er det slik at jeg var i en megaanstrengt følelsesmessig situasjon. Det skaper disse reaksjonene iblant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.