RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uakseptabelt EU-utspill

Sist oppdatert:
Iran reagerer kraftig på trusler fra EU om å gripe inn i ø konomiske avtaler med landet dersom iranske myndigheter nekter å fø ye seg etter krav om masseødeleggelsesvåpen-inspeksjoner.

Iranske myndigheter kaller EUs advarsel for upassende, politisk og uakseptabel. Den ligger fjernt fra prinsippene om samarbeid mellom EU og Iran, uttaler en talsmann for utenriksdepartementet tirsdag ifølge NTB.

Dagen før varslet EU at manglende samarbeid med FNs våpeninspektører kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for landet. EUs utenriksministere krevde dessuten at Iran må gjøre mer for å ivareta menneskerettighetene og bekjempe terror, samt bidra til at det blir fred i Midtøsten.

Våpeninspektørene i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er ventet å reise til Iran søndag. Innen 1. november må landet åpne for innsyn ved alle kjernefysiske anlegg, slik at inspektørene kan sjekke om Iran har brutt ikke-spredningsavtalen for atomvåpen.

Lederen for IAEA, Mohamed ElBaradei sa tirsdag at inspeksjonene vil være avgjørende for å kartlegge Irans atomprogram. Han ba landet om å gi fullt innsyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere