RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å overtale USA

Sist oppdatert:
Det er umulig å overtale USA til å undertegne Kyoto-avtalen, ifølge Storbritannias statsminister Tony Blair.

Den britiske statsministeren mener det ikke er mulig å få amerikanerne til å ratifisere den omfattende klimaavtalen.

- Det er ikke noe poeng i sette seg et mål som ikke er mulig å nå, sier Blair i et intervju med Associated Press onsdag.

Bush-administrasjonen nekter å undertegne Kyoto-avtalen, med den begrunnelse at avtalen vil ødelegge amerikansk økonomi. I tillegg betviler Det hvite hus forskning som sier at menneskeskapt forurensning fører til at temperaturen på Jorda stiger.

- Åpenbare uenigheter
- Det er åpenbart at det er uenigheter rundt Kyoto-avtalen, og denne uenigheten vil ikke ende, sier Blair.

Noen nøkkelpunkter er begge sider imidlertid enige om, legger Blair til:

- Det viktigste er at vi i det minste er enige om at vi beveger oss mot en lavkarbon-økonomi, at det å begrense utslipp av drivhusgasser er en del av dette og at det er viktig å handle raskt, sier han.

Klima på G8-agendaen
Blair vil sette kampen mot klimaendringer på dagsorden under det forestående G8-møtet i Gleneagles i Scotland 6.-8. juli.

Blair ønsker at G8-lederne skal bli enige om de rent vitenskapelige aspektene ved klimaendringer: At karbonutslipp fører til global oppvarming. Han ønsker også mer forskning på hvordan klimaproblemer kan møtes.

- Jeg kan ikke forhandle en ny klimaendringsavtale på G8-møtet. Det ville være absurd. Men jeg tror det er mer enighet dersom man er villig til å finne den, sier Blair.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere