*Nettavisen* Nyheter.

- Umulig å sikre seg mot

Storbritannias «skyggeminister» for innenrikssaker mener et angrep tilsvarende terroraksjonene mot London torsdag morgen kan skje i et hvert fritt samfunn. Når det først inntraff gjorde redningsmannskapene en fantastisk jobb, mener han.

07.07.05 18:22

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag la politiet sterk vekt på atredningsaksjonene var godt koordinerte og at de, tatt forholdene i betraktning, gikk svært raskt.

Storbritannias såkalte skyggeminister, eller talsmann i parlamentet, for innenrikspolitiske hendelser David Davis, roser også redningsmannskapene.

- Kan skje hvor som helst
Han understreker videre at man aldri kan være hundre prosent sikret mot slike angrep, som skal ha tatt over 40 liv i London denne torsdagen.

- Det er en grense for hvor mye man kan gjøre for å beskytte hele London og hele undergrunnsnettverket. Dette kan skje i et hvilket som helst sivilisert samfunn. I et åpent og fritt samfunn kan man ikke være hundre prosent sikker på at man kan fange opp alt av mistenkelig aktivitet, eller ta alle som driver med dette, understreker Davis.

- Hadde ingen indikasjoner
Britiske myndigheter besluttet for kort tid siden å nedjustere sikkerhetsberedskapen ett trinn, til det nest høyeste. På spørsmål om han mener det er overraskende at Storbritannia ikke var i aller høyeste beredskap, svarer Davis:

- Selvfølgelig er det litt overraskende at sikkerhetsberedskapen var lav, men det forelå ingen indikasjoner på dette angrepet. Vi visste ikke om denne gruppen som skal stå bak, eller denne aksjonen. Selvfølgelig ser vi at de kan ha hatt til hensikt å ramme London nettopp under G8 med høyt sikkerhetsfokus på Gleneagle, og samtidig mye oppmerksomhet rettet mot Storbritannia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag