RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Underlig kampanje fra Amnesty

Generalsekretær Petter Eide i Amnesty utenfor Irans ambassade mandag.
Generalsekretær Petter Eide i Amnesty utenfor Irans ambassade mandag. (TV 2 Nettavisen/Trond Lepperød)
Sist oppdatert:
Irans ambassade synes det er underlig at Amnesty International Norge driver en kampanje for å få omstøtt dødsdommen over Leyla M.

Etter å ha stengt dørene til ambassaden under Amnestys demonstrasjon mandag, sendte ambassaden senere på dagen ut en pressemelding.

«Da det ikke er foretatt en endelig avgjørelse av landets høyesterett i overnevnte sak, virker reaksjonen fra Amnesty Internasjonal og en slik omfattende kampanje, underlig for ambassaden», heter det i pressemeldingen.

Amnesty International Norge har kritisert dødsdommen mot en mentalt tilbakestående kvinne som ble tvunget ut i prostitusjon fra hun var barn.

Ambassaden viser til at Iran er et stort land med flere tusen lokale domstoler og at dette er en dom som trenger godkjenning fra Irans høyesterett.

«Slike dommer blir vanligvis underkjent», skriver ambassaden.

I pressemeldingen avviser ambassaden videre at de nektet å møte Amnesty International Norges generalsekretær Petter Eide. Ifølge ambassaden var det Eide som forlot ambassaden før møtet fant sted.

TV 2 Nettavisen forsøkte både mandag og tirsdag å få tak i informasjonsansvarlig ved den iranske ambassaden, uten hell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere