RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Undersøker drinker på barene

Sist oppdatert:
Helsemyndigheter skal ha tatt prøver av drinker på serveringssteder der avdøde Julie Michelle Bergheim (22) var før hun ble akutt syk.

PHI PHI (Nettavisen): Julie Michelle Bergheim (22) og venninnen skal ha vært på en bar samme kvelden de ble akutt syke med oppkast og magesmerter. Jentene skal ha delt en såkalt bucket, som består av Thai-whisky, Red Bull og cola, på «Reggae Bar» før de dro tilbake til gjestehuset.

Thailandsk politi skal torsdag ha undersøkt flere av serveringsstedene på Phi Phi-øyene og tatt prøver av drinker. Prøvene skal være sendt til laboratorium for analyse, ifølge Phuket Gazett.

- Det vi har gjort er å sjekke gjestehuset for at det ikke hadde pågått noen ulovligheter eller slåssing på rommet. Men helsemyndighetene har kontrollert de barene som de norske jentene var på. Nå avventer alle på hva som blir konklusjonen av analysene, og den informasjonen er det politimyndighetene i Bangkok som vil frigjøre om cirka ti dager, sier politimajor ved Krabi politistasjon, Prasit Yodthong, til Nettavisen.

Betjeningen på «Reggae Bar» var avvisende overfor Nettavisen da de ble spurt om de var blitt kontaktet av politiet.

Les også: - Drakk samme drink

Cyanidaktige symptomer
Det verserer mange rykter på øya om de to mystiske dødsfallene forrige helg, men så langt har ikke politiet lansert noen konkret teori rundt dødsårsaken. Politiet har sagt de ikke mistenker noe kriminelt.

En politiløytnant på øya opplyste til Nettavisen onsdag at det var funnet spor etter cyanid i magen til Julie Michelle. Men den samme politimannen har senere sagt at dette baserte seg på en misforståelse, og har korrigert uttalelsen til at Julie Michelle hadde cyanidaktige symptomer.

Amerikanske Jill St. Onge (27) og hennes forlovede Ryan Kells bodde på rommet ved siden av nordmennene på gjestehuset «Lalina Guesthouse».

St. Onge døde på vei til sykehus natt til søndag, bare ett døgn før norske Julie Michelle ble akutt syk med tilsvarende symptomer som oppkast og magesmerter. 22-åringen døde på sykehus natt til mandag.

Kells avviser at han og St. Onge hadde drukket alkohol dagen de ble syke, men har tidligere gitt uttrykk for at det kan ha vært noe galt med luften på rommet.

Les også: - Tror hun døde av luften i rommet

Ubesvarte spørsmål
Helsemyndigheter fra Krabi skal ha undersøkt gjestehuset og avviser at rommenes klimaanlegg har blitt forurenset av noen giftstoffer, skriver Phuket Gazett.

Det har snart gått en uke siden St. Onge døde på vei til sykehus. Likevel har ikke thailandske myndigheter klart å produsere noen svar på hva som faktisk skjedde med St. Onge og norske Julie Michelle.

Spekulasjonene rundt dødsfallene har vært mange: Matforgiftning, giftig gass fra et renseanlegg utenfor gjestehuset eller giftig gass fra klimaanlegget på rommene, er noen av teoriene som verserer.

Les også: Her er renseanlegget

Broren til avdøde St. Onge sitter i California, USA med en rekke ubesvarte spørsmål rundt etterforskningen av saken.

- Vi har ingen anelse om hvordan de opererer. Vi kan ikke bare gå inn og oppføre oss som John Wayne og kreve ting. Da risikerer vi å fornærme dem, sier broren Rob St. Onge, ifølge Seattle Times.

Både Julie Michelle og St. Onge ble sendt til Bangkok for obduksjon, og familien til sistnevnte har gitt uttrykk for at de ønsker en vevsprøve slik at det kan gjennomføre egne tester i USA.

- Jeg vil at saken skal bli løst. Jeg vil at dette aldri skal skje med noen andre der borte, sier Rob St. Onge.

Derimot er det flere thailandske medier som melder at St. Onge allerede har blitt kremert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere