- Ung, vakker og solbrun

Gjett hvilken topp-politiker som tråkket i salaten med denne omtalen av USAs kommende president.

07.11.08 10:43

Gjettet du riktig? Italias statsminister Silvio Berlusconi er kjent for å slenge med leppa. Mest berømt er kanskje kommentaren til den tyske sosialdemokraten Martin Schulz som ble stemplet som en nazistisk fangevokter i konsentrasjonsleir under et møte i EU-parlamentet.

I Moskva fleipet italieneren med den nyvalgte amerikanske presidenten etter et møte med den russiske presidenten, melder nyhetsbyrået AP.

Berlusconi etter innsettelsen 8. mai 2008. Foto: Scanpix

Morsomt?
Berlusconi fikk et spørsmål om utsiktene til bedret russisk/amerikansk forhold med en ny president i Det hvite hus.

Den italienske statsministeren svarte at de relativt unge presidentene Dmitry Medvedev (43) og Barack Obama (47) bør kunne klare å gjøre det lettere for Moskva og Washington å jobbe sammen.

Deretter la han til med et smil: - Jeg fortalte presidenten at Obama har alt som trengs for å komme fram til gode avtaler: Han er ung, kjekk, og til og med solbrun.

Da Berlusconi dro tilbake til sitt hotell i Moskva forsvarte han kommentaren med å si at det var «et stort kompliment» til den kommende amerikanske presidenten.

Foto: Giuseppe Giglia

- Upassende
Men ikke alle mener at den var det. Italias eneste mørkhudede parlamentsmedlem, Jean Leonard Touadi, sier følgende:

- I USA ville en slik spøk ikke bare vært politisk ukorrekt, men også en hån mot denne mannen, som er et fantastisk eksempel på vellykket integrering. Den italienske statsministeren bør bruke Obama som et foregangsbilde.

Overfor Sky TV-24 kalte Berlusconi kommentaren for «søt» og sa følgende om alle som ikke fant kommentaren søt: De er idioter, og dem er det alt for mange av.

Flere Berlusconi-kommentarer: - Jeg er politikkens Jesus

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.