*Nettavisen* Nyheter.

- Urovekkende angrep mot Røde Kors

Minst 12 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor Røde Kors-hovedkvarteret i Bagdad mandag morgen. Organisasjonen mener angrepet er «spesielt urovekkende».

27.10.03 10:31

- Dette er meget alvorlig for Røde Kors. Vi tar avstand fra alle slike angrep, men det er spesielt urovekkende når den som blir rammet, er en humanitær organisasjon som arbeider nøytralt og uavhengig, sier kommunikasjonssjef Herborg Bryn i Norges Røde Kors til NTB.

Ingen nordmenn skal ha kommet til skade i eksplosjonen som rammet hovedkvarteret til Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC). Bygningen huser hovedsakelig kontorer, og rundt 100 mennesker skal ha vært til stede da det smalt.

- Vi har en medarbeider i Bagdad. Vi har vært i kontakt med henne, og vi vet at alt er i orden, sier Bryn.

Ifølge en av de ansatte i Røde Kors var det en sykebil som fraktet bomben. Den eksploderte da sykebilen i stor fart kjørte inn i sperringene rundt bygningen. Blant de drepte er minst én ansatt i ICRC, en sikkerhetsvakt og føreren av sykebilen. Journalister fra flere nyhetsbyråer sier de har sett minst 12 lik, blant dem én utlending, i Bagdads likhus etter bombeattentatet.

- Røde Kors har ennå ikke avgjort om angrepet vil få konsekvenser for organisasjonens innsats eller tilstedeværelse i Irak, opplyser Herborg Bryn til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.