RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA forstår oss

Sist oppdatert:
USA er innforstått med at de norske soldatene som reiser til Afghanistan, må holde seg i Kabul.

Det var klart etter et møte mellom utenriksminister Jonas Gahr Støre og USAs Nato-ambassadør Victoria Nuland i Oslo fredag.

- Vi er veldig glade for at Norge har besluttet å øke sitt bidrag. Afghanerne er helt sikkert også veldig fornøyde, sa Victoria Nuland etter møtet.

Torsdag sa USAs president George W. Bush at Norge må heve restriksjonene som legges på de norske soldatene.

USAs Nato-ambassadør var ikke like krass i sitt møte med Jonas Gahr Støre fredag.

- De norske soldatene skal bidra til å styrke arbeidet i Kabul, og det er mye hardt arbeid å gjøre også i hovedstaden. Samtidig er norske myndigheter åpne for å bidra skulle det oppstå nødsituasjoner andre steder i landet. Det er viktig for alle de allierte å vite, sa Nuland.

Hun understreket at det skal en virkelig nødsituasjon til før forespørsel om å bruke de norske soldatene andre steder i landet, vil komme.

- Nå skal vi bruke de økte bidragene fra flere allierte til å hjelpe afghanerne. Vi er i en bedre posisjon enn for seks måneder siden, sier Nuland.

- Vi snakket om Afghanistan og Natos utfordringer der. Vi snakket også om Norges bidrag og jeg forklarte den norske debatten omkring de norske soldatene. Mange land er splittet i denne saken, men soldatene som reiser skal vite at de har et samlet politisk Norge bak seg, sa Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere