RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA-generaler vil trekke seg

Sist oppdatert:
Flere amerikanske generaler vil trekke seg dersom George W. Bush går til krig mot Iran.

Flere av USAs høytstående militærkommandanter skal være villig til å trekke seg dersom Det hvite hus beordrer en militæraksjon mot Iran, skriver The Times.

- Vi vet om fire eller fem generaler og admiraler som vil trekke seg hvis Bush beordrer et angrep på Iran. Det er rett og slett ikke stemning for det i Pentagon og mange mennesker stiller seg spørsmålet om det i det hele tatt ville være effektivt eller til og med mulig, sier en kilde som har nære bånd til den britiske etterretningstjenesten til avisen.

Samvittighetsspørsmål
En britisk militærkilde bekrefter overfor avisen at det råder stor uenighet i Pentagon om et eventuelt angrep mot Iran. Han sier at mange generaler i det amerikanske forsvaret er lite lystne på å delta i en slik aksjon.

- Alle generalene er helt tydelige på at de ikke har den nødvendige kapasiteten til å stille seg opp mot Iran på en meningsfull måte. Ingen har lyst til å gjøre det, og det er snakk om et samvittighetsspørsmål for dem, sier kilden.

Bakgrunnen til striden er at Iran nekter å avslutte sitt omstridte atomprogram. USA og flere vestlige land frykter at Iran har planer om å utvikle atomvåpen, men Iran står fast ved at atomprogrammet kun skal brukes til fredelige formål.

Utelukker ikke krig
Lørdag sa USAs visepresident Dick Cheney at han ikke utelukker en militæraksjon mot Iran.

- Vi er åpne for alle alternativer. Vi mener at det vil være en stor feiltagelse å la en nasjon som Iran bli en atommakt, sier Cheney til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere