*Nettavisen* Nyheter.

- USA glir mot fascisme

Foto: ED ZURGA (Ap)

Presidentkandidat Ron Paul skylder på staten og storkapitalen.

20.02.12 21:31

Presidentkandidat Ron Paul advarer amerikanerne om at USA er i ferd med «å gli mot et fascistisk system» som er dominert av staten og storkapitalen. Det sa presidentkandidaten da han talte til et par tusen tilhengere i Kansas City lørdag.

Paul mener at USA mistet fotfeste allerede for 100 år siden, da Woodrow Wilson styrte landet gjennom første verdenskrig, og støttet nasjonens medlemskap i Folkeforbundet, som er forgjengeren til FN.

- Autoritært styre
- Vi har glidd bort fra den sanne republikken, sa Paul.

- Nå glir vi mot et fascistisk system hvor det er en kombinasjon av staten og storkapitalen, og et autoritært styre og undertrykkelse av individuelle rettigheter for enhver amerikansk borger, sa Paul, melder nyhetsbyrået AP.

Paul er blant annet en sterk motstander av USAs militærengasjement i utlandet. Han er også motstander av Barack Obamas nye lov som gjør det mulig å sette mistenkte Al-Qaida-medlemmer i militærarrest.

18 delegater
Paul er den eneste av de gjenværende presidentkandidatene som ennå ikke har vunnet et nominasjonsvalg. Han havnet imidlertid på andre plass i delstaten Maine, bare tre prosentpoeng bak favoritten Mitt Romney.

En kandidat trenger 1144 delegater for å bli nominert som Republikaneres presidentkandidat under landsmøtet senere i år. Ron Paul har hittil bare 18 av de nødvendige 1144 delegatene, skriver The New York Times.

Newt Gingrich har fått tildelt 29 delegater, Rick Santorum har fått 71, mens Mitt Romney leder an med 105 delegater.

Neste nominasjonsvalg er 28. februar i delstatene Arizona og Michigan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.