RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA må ut av Irak

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
I et intervju med Newsweek sier mulla Krekar at muslimer må gå til hellig krig mot de amerikanske okkupasjonsstyrkene, hvis ikke USA trekker seg ut av Irak.

- Det er på tide at amerikanerne forsvinner, sier mulla Krekar i intervjuet med Newsweek, melder NTB-AFP.

Krekar hevder i intervjuet at mer enn 200 mennesker, blant dem kvinner og barn, ble drept da amerikanerne angrep hans kurdiske gruppe Ansar al-Islam under krigen i Irak tidligere i år. Gruppen opererer i grenseområdene mellom Irak og Iran.

- Det er som med alle andre okkupasjoner i historien. Alle ved at muslimer har plikt til å føre jihad (hellig krig) mot okkupanter, uansett når eller hvor det måtte være, sier Krekar i intervjuet med det amerikanske nyhetsmagasinet.

Krekar gjentar også han ved en anledning i 1998 var på samme sted som Osama bin Laden, som antas å stå bak terrorangrepene mot USA 11. september 2001, men de to snakket ikke sammen, tilføyde han.

NRK meldte nylig at en norsk delegasjon har vært i Nord-Irak for å samle bevis for at Krekar er innblandet i terrorisme. Økokrim har henlagt sin sak mot Krekar, som er bosatt i Norge, etter at det ikke ble funnet bevis for at han har begått lovbrudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere