RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA planlegger mulig angrep på Iran

Sist oppdatert:
Bush-administrasjonen har i hemmelighet startet arbeidet med å kartlegge ulike bombemål i Iran, med tanke på fremtidige luftangrep, hevder en amerikansk journalistveteran.

Arbeidet har pågått siden i fjor sommer, hevdet journalisten Seymour Hersh søndag i CNN-programmet «Late Edition». Ifølge Hersh er amerikanerne involvert i omfattende planlegging av et mulig angrep – mye mer enn tidligere kjent.

- Hensikten er å identifisere mellom 30 og 40 angrepsmål, som kan ødelegges med presisjonsangrep og kortvarige kommandoraid, skriver Hersh i magasinet «The New Yorker».

Ifølge Hersh oppfatter presidenten, visepresident Dick Cheney og forsvarsminister Donald Rumsfeld gjenvalget av Bush som et mandat til å fortsette kampen mot terror, til tross for problemene med krigen i Irak.

Hersh er ingen hvemsomhelst, men er en veteran i journalistyrket, og var den første som skrev detaljert om overgrepene mot fanger i Abu Ghraib-fengselet.

Kommunikasjonsdirektør Dan Bartlett i Det hvite hus sier til CNN at Hershs historie er full av unøyaktigheter.

- Jeg tror ikke at alle konklusjonene han trekker er basert på fakta, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere