RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP PHOTO/AL-JAZEERA

- USA saboterer gisselforhandlinger

Sist oppdatert:
Broren til briten Kenneth Bigley anklager USA for å sabotere forsøkene på å redde Bigley fra henrettelse.

Gisseltakerne som holder Kenneth Bigley fanget, har krevd at alle kvinnelige fanger i irakiske fengsler må slippes fri. Onsdag kunngjorde en talsmann for det irakiske justisdepartementet at biovåpeneksperten Rihab Rashid Taha, også kjent som «Dr. Død» og «Dr. Bakterie» skulle løslates. Senere satte amerikanske myndigheter foten ned for løslatelsen av Taba.

Kenneths bror reagerer sterkt på Bush-administrasjonens holdning.

- En dommer har fattet en lovlig beslutning om å løslate en kvinne og to menn. Justisministeren støtter beslutningen, sier broren Paul Bigley til BBC.

- Ut fra dette, og min egen lobbyvirksomet i Midtøsten, fikk vi utsatt henrettelsen og spart min brors liv i 24 timer. Det fantes en strime av lys i en lang, fuktig, skitten og kald tunnel. Nå har forsøkene blitt sabotert, hevder Bigley.

Forhandler ikke
Gruppen som holder broren Kenneth har allerede drept de to amerikanerne Eugene Armstrong og Jack Hensley. I en video fra gisseltakerne onsdag ber Kenneth Bigley statsminister Tony Blair om å redde livet hans. Utenriksminister Jack Straw sa onsdag at det ikke er aktuelt for regjeringen å forhandle med gisseltakerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere