RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utbrenthet er et påfunn

Sist oppdatert:
- Utbrenthet er et påfunn for å bli sykemeldt, mener en svensk helseprofessor som legger mye av skylden på sine legekolleger.

- Mange sykemelder seg fordi de mistrives på jobb. Men de som sykemeldes på grunn av stress, burde jobbe i stedet, sier professor i psykiatri Marcello Ferrada-Noli ved Karolinska institutet til Aftonbladet.

- Trenger diagnose
Han mener legene lytter for mye til pasientenes ønsker om å bli sykemeldt. Professoren mener at leger ikke bør sykemelde pasienter de ikke kan gi en medisinsk diagnose.

Private problemer på hjemmefronten eller en stressende jobb er ifølge professoren ikke god nok grunn til å sykemelde seg. Å gå hjemme i flere år løser ingen problemer, mener han.

- Motediagnose
Den uredde psykiatriprofessoren hevder at utbrenthet ikke er noen skikkelig sykdomstilstand.

- Det er et akademisk påskudd, en motediagnose. Om stresset faktisk øker i samfunnet, burde omfanget av folkehelsesykdommer øke. Det gjør det ikke, sier Ferrada-Noli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere