RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utnyttet flere hundre barn

Sist oppdatert:
I en europeisk storaksjon mandag ble 41 bulgarere pågrepet for å ha utnyttet flere hundre barn som slaver.

Barna skal ha blitt solgt til ligaen av fattige bulgarske familier.

Arrestasjonene av de 41 skjedde nord i Italia, Bulgaria, Tyskland og Østerrike etter at italiensk politi avdekket nettverket.

Ytterligere 75 personer er satt under etterforskning, ifølge Carabinieri-politiet i Trieste, melder AP.

Etterforskerne antar at det bulgarske nettverket har tvunget barn fra ni år og oppover til å utføre småtyverier, og at de har blitt truet og slått dersom de ikke gikk ut på gatene og fylte sin daglige kvote.

I et av tilfellene kom politiet i Venezia over en 13 år gammel lommetyv som var gravid i åttende måned.

- Ligaen utnyttet det faktum at barn under 14 ikke kan bli pågrepet i Italia, sier Carabinieri-talsmannen Gabriele Passarotto til AP.

Barna ble leid ut til nettverket i bytte mot en del av inntektene eller en direkte pengeutbetaling, ifølge italiensk politi.

Tiltalene mot de mistenkte medlemmene av nettverket inkluderer slavehold, narkosalg og å ha bidratt til ulovlig innvandring.

I løpet av den to år lange etterforskningen har italienske myndigheter også funnet bevis for seksuell utnytting av barna. Politifolk som jobbet i miljøet med skjult identitet ble tilbudt å kjøpe jentene for å bruke dem som prostituerte, heter det i uttalelsen fra italiensk politi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere