*Nettavisen* Nyheter.

- Valget i fare

Foto: (AFP/Scanpix)

Forsker frykter kaos i Pakistan etter Bhuttos død.

27.12.07 18:07

Forsker Karin Ask ved Christian Michelsens institutt i Bergen, tror ikke det er sannsynlig at politiske rivaler står bak attentatet som tok livet av Benazir Bhutto i Pakistan torsdag.

- Det mest sannsynlige er at dette attentatet er utført av krefter i Pakistan som har interesse av videre destabilisering i landet, sier Ask.

Les også: Bhutto drept

Hun mener at verken de andre opposisjonspartiene eller regjeringen vil ha noe å tjene på å stille valget 8. januar i fare.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Kan bli utsatt
Mange tror nå at valget, som landets president Pervez Musharraf har lovet den pakistanske befolkningen, vil bli utsatt på ubestemt tid.

Aksjonen mot radikale islamister i Den røde moské i Islamabad i juli, der 58 mennesker mistet livet, har satt mange sinn i kok i de islamistiske miljøene i Pakistan. Nordvest i landet har det til dels vært regelrett krigføring de siste månedene, der militante islamister har tatt opp kampen mot regjeringen.

- Sin fars datter
Benazir Bhuttos far, tidligere statsminister Zulfikar Ali Bhutto, hadde mottoet «Mat, klær og husly». Dette gjorde Benazir Bhutto til sitt eget, og Karin Ask mener Bhutto nettopp vil huskes som sin fars datter.

- Hun står fram som en veldig modig kvinne, som tok opp arven etter faren sin og forsøkte å få til noe annet enn militærstyre i Pakistan, sier Ask.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.