RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Valget kan ende i blodbad

Iraks statsminister Iyad Allawi vedgår at flere deler av Irak er for farlige til at det kan holdes valg der 30. januar. Tirsdag ble 20 nye mennesker ofre for opprørsangrep i landet.

I Saddam Husseins hjemby Tikrit ble sju politimenn drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv ved en politistasjon. Gruppen til den terrormistenkte jordaneren Abu Musab al-Zarqawi har hevdet at de stod bak angrepet. Gruppen kaller ofrene «feige leiesoldater». Åtte politimenn ble såret i angrepet.

Åtte personer ble skutt og drept i en minibuss sør for Bagdad samme dag.

Irakisk politi og soldater skal vokte stemmelokalene under det kommende valget av ny nasjonalforsamling. Gjentatt angrep mot politi og soldater har styrket frykten for at valget vil ende i blodbad, skriver Reuters.

- Det er nok flere mindre deler av Irak som ikke kan delta i valget. Vi tror ikke dette frafallet vil være omfattende, sier Iraks statsminister Iyad Allawi.

To milliarder dollar vil bli brukt til å styrke de irakiske styrkene for å hindre at opprørere saboterer valget, opplyser Allawi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere