RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var ikke Chos kjæreste

Sist oppdatert:
Vennene til Emily Hilscher bruker nettet iherdig for å avkrefte ryktene om forholdet til Cho Seung-Hui.

Venner av avdøde Emily Hilscher (19) har nå blant annet opprettet en gruppe på nettstedet Facebook, hvor de desperat forsøker å få frem sannheten om hennes forhold til drapsmannen Cho Seung-Hui.

Sannheten er at de ikke hadde noe forhold i det hele tatt. Emily var sammen med medstudenten Karl Thornhill. Han er nå administrator for en av gruppene som minnes ofrene etter Virginia Tech.

Vil renvaske kjæresteparet
Da Emily Hilscher ble identifisert i media som det første offeret, arbeidet politiet utifra teorier om at hun var drapsmannens kjæreste eller ekskjæreste. De to første drapene ble da fremstilt som et sjalusidrama, hvor Ryan Clark ble drept av en sjalu Cho Seung-Hui. Ifølge Emilys venner stemmer ikke dette.

- Emily Hilscher var ikke forbundet med drapsmannen på noen måte. Hun elsket Karl Thornhill, skriver en av hennes venninner.

- Emily fortjener en bedre slutt på livet enn dette. Vær så snill! Hvis dere leser på hjemmesider, snakker med nyhetsreportere, journalister – uansett om det bare er folk du hører prate på gaten, ta deg tid til å rette på dem. Da er det sjanser for at de igjen vil rette på andre. Å renvaske Emilys navn er det siste og minste vi kan gjøre for henne, og jeg synes det er verdt det, skriver venninnen Lauren Herbert, i gruppen "Truth for Emily Hilscher".

- Ville dødd for Emily
I den samme gruppen på Facebook, skriver en kamerat av den avdøde 19-åringen, og kjæresten hennes følgende:

- Jeg er en nær venn av Emilys familie og Karls familie. Jeg vil gjøre det klart her og nå, Karl ville gitt livet sitt for Emily. Så sterk var hans kjærlighet til henne. Dette tapet har vært hardt nok for oss, å miste en så fantastisk person. Men at vi også må ha Emily og Karls navn på nyhetene, når media ikke vet hva de snakker om, gjør meg forbanna. Emily Hilscher var sannsynligvis den gladeste og blideste personen jeg noen gang har kjent. Verden er mørkere uten smilet hennes.

- Karl Thornhill, som går på Radford, var gutten Emily var glad i. Jeg kjenner ham ikke personlig, men at Emily elsket han så høyt er nok for meg. For begges skyld, kjemp videre for sannheten, skriver en venn av Emily som også studerer på Virginia Tech.

Emily Hilscher ble skutt i West Ambler Johnston Hall, på Virginia Tech. To timer senere slo Cho til igjen, på samme skole – og drepte 30 studenter til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere