RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Var på feil side av leden

Sist oppdatert:
Skipperen på tråleren som senket det norske speiderskipet «Mohawk II» sier nordmennene var på feil side av leden, og får full støtte fra radaroperatøren i Vlissingen. I kveld ble skipet hevet.

Nederlandsk havnepoliti er i gang med etterforskningen av forliset utenfor Vlissingen ved innseilingen til Antwerpen, og har gransket radarbildene fra radarstasjonen. Tirsdag ble også «Mohawk II» hevet.

Arjan van Nassau, som var på vakt på stasjonen da forliset skjedde, sier til TV 2 at de oppdaget «Mohawk II» på vei inn leden og forsøkte å kalle opp skipet, uten hell.

- Det norske fartøyet var på feil side av leden, og folkene på radarstasjonen fikk ikke kontakt med dem slik at de kunne be dem om å komme over på den riktige siden av leden, sier van Nassau til TV 2.

I motsatt retning, ut leden, kom det nederlandske fiskefartøyet. Radaroperatørene sier de forsøkte å kalle opp skuta en gang til men at de ikke fikk svar. De kunne så se at nordmennene forsøkte å endre kurs like før kollisjonen inntraff.

- Radarfolkene så at det norske fartøyet la om kursen mot styrbord, og de så også at fiskebåten endret kursen litt, sier van Nassau.

Ledelsen i sjøspeiderkorpset avviser at «Mohawk II» lå feil i leden, men ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2. De har nå engasjert advokat for bistand i saken.

Den norske speiderskuta var ved 19-tiden tirsdag hevet.

- Skipet blir brakt inn til havna i Vlissingen. Der vil politiet foreta undersøkelser av skipet, og personlige eiendeler vil bli sikret, sier pressetalsmann Frans Zuiderhoek i det nederlandske politiet til NTB.

Han vil foreløpig ikke si noe om hvor alvorlig skadd skipet er.

- Vi er nødt til å få undersøkt det før vi kan si noe om hvor store skadene er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere