RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

- Var sikker på å dø

Sist oppdatert:
Frank Mills var sikker på at han skulle dø da flomvannet tok livet av tre mennesker foran øynene på ham.

Orkanen Katrina herjet hardt med New Orleans mandag, og ødeleggelsene er store. Så langt har rundt 80 mennesker mistet livet, men myndighetene frykter at flere hundre er døde, skriver Reuters.

Mange har mistet alt de eide. Mange måtte vente i timesvis på å bli reddet. Og hjelpen nådde ikke alle.

Frank Mills (56) bodde på et pensjonat i New Orleans sammen med tre eldre mennesker da flomvannet begynte å stige oppover veggene. Mills ville komme seg ut fortest mulig, men en eldre mann ville gå til soverommet sitt for å hente noe. En eldre kvinne gikk etter for å hjelpe ham.

Glapp taket
- Da jeg så henne igjen i entreen, fløt hun med ansiktet opp, forteller Mills til AP. Mannen så han aldri igjen.

Mills klarte å komme seg opp på taket på det ett-etasjes huset, og prøvde desperat å få den andre eldre mannen i sikkerhet. Fortvilet glapp han taket.

Ble reddet
- Han var nesten på kanten av taket og hev etter pusten. I neste øyeblikk kom han flytende forbi meg. Jeg vet ikke om han druknet eller fikk hjerteattakk, sier 56-åringen.

- Jeg tenkte :«Jeg var nestemann», sier Mills.

Han satt på taket i rundt to timer før han klarte å gripe tak i en flytende gjenstand og klarte å ta seg frem til en to-etasjes bygning. Her ble han til slutt plukket opp av en båt og brakt i sikkerhet.

Fattigstrøk rammet hardt
De fattigste delene av New Orleans var blant de hardest rammede av orkanen. Her er gatene forvandlet til sumper av søppel. Flere steder flyter det lik i gatene, skriver The Miami Herald.

- Lynet ville ikke stoppe. Det var overalt og vannet bare fortsatte å komme. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli slik, forteller Maria Morris (29) til avisen. Hun og resten av familien. ble reddet av brannmannskaper fire timer etter orkanen i et loft.

- Vi var så svake. Det var ingenting vi kunne gjøre. Og jeg vet ikke hva vi skal gjøre nå, sier ektemannen Leslie Williams (55) fortvilet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere