*Nettavisen* Nyheter.

- Var terroristenes konsulent

Foto: (AP/Scanpix)

Den radikale imamen Abu Hamza al-Masri er tiltalt for å ha organisert en treningsleir for terrorister i USA, og skal ha fungert som en slags konsulent for terrorgrupper i hele verden.

27.05.04 17:00

47-åringen, som ved flere anledninger har uttrykt støtte til Osama bin Laden og al-Qaida, ble pågrepet i London i natt og vil nå trolig bli utlevert til USA, til tross for at Storbritannia vanligvis ikke utleverer personer som risikerer dødsstraff i andre land.

USAs justisminister John Ashcroft bekreftet på en pressekonferanse torsdag at Hamza al-Masri risikerer dødsstraff dersom han blir dømt.

Tiltalen mot ham ble kjent i dag, og den omfatter 11 punkter. Alle punktene er terrorrelaterte. Saken skal føres for en domstol i New York, melder Sky News.

- Tenk på ham som en slags frilanskonsulent for terrorgrupper I hele verden, sier Raymond Kelly i New York-politiet, som også deltok på dagens pressekonferanse.

Hamza al-Masri er tiltalt for blant annet å ha deltatt i en kidnapping i Jemen i 1998 der fire personer ble drept, for å ha bidratt med ressurser og materiale til al-Qaida og for å ha organisert treningsleire for terrorister både i Oregon og Afghanistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.