RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig hyggelig lunsj med Bush

Sist oppdatert:
Tre statsråder har fulgt kongeparet under USA-besøket, men bare en av dem fikk bli med når Kong Harald og Dronning Sonja lunsjet i Det hvite hus mandag kveld.

Klokken 18 norsk tid var president George W. Bush og fru Laura Bush vertskap for Kong Harald og Dronning Sonja til lunsj i Det hvite hus.

- Det var veldig hyggelig, kunne Kong Harald fortelle TV 2 Nyhetene etter at måltidet med verdens mektigste ektepar var over.

Kongen er fra før godt kjent i Det hvite hus, ettersom han tilbrakte mye tid i den amerikanske presidentboligen under den annen verdenskrig.

Både kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og olje- og energimininister Thorhild Widvey har inngått i Kongeparets offisielle følge i USA, men til lunsj med den amerikanske presidenten mandag var det bare utenriksminister Jan Petersen som får være med.

- Både Svarstad Haugland og Widvey dro fra USA før helgen, opplyser informasjonssjef ved slottet Sven Gj. Gjeruldsen, som er sammen med Kongeparet i USA, til TV 2 Nettavisen.

Det er svært sjelden USAs president tar i mot konglige på offisielle besøk.

Besøket markerer 100 års diplomatiske forbindelser med USA, og møtet med presidentparet understreker de nære og langvarige forbindelsene mellom våre to land, skriver Slottet i en pressemelding om lunsjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere