- Veldig hyggelig lunsj med Bush

Tre statsråder har fulgt kongeparet under USA-besøket, men bare en av dem fikk bli med når Kong Harald og Dronning Sonja lunsjet i Det hvite hus mandag kveld.

07.03.05 22:50

Klokken 18 norsk tid var president George W. Bush og fru Laura Bush vertskap for Kong Harald og Dronning Sonja til lunsj i Det hvite hus.

- Det var veldig hyggelig, kunne Kong Harald fortelle TV 2 Nyhetene etter at måltidet med verdens mektigste ektepar var over.

Kongen er fra før godt kjent i Det hvite hus, ettersom han tilbrakte mye tid i den amerikanske presidentboligen under den annen verdenskrig.

Både kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og olje- og energimininister Thorhild Widvey har inngått i Kongeparets offisielle følge i USA, men til lunsj med den amerikanske presidenten mandag var det bare utenriksminister Jan Petersen som får være med.

- Både Svarstad Haugland og Widvey dro fra USA før helgen, opplyser informasjonssjef ved slottet Sven Gj. Gjeruldsen, som er sammen med Kongeparet i USA, til TV 2 Nettavisen.

Det er svært sjelden USAs president tar i mot konglige på offisielle besøk.

Besøket markerer 100 års diplomatiske forbindelser med USA, og møtet med presidentparet understreker de nære og langvarige forbindelsene mellom våre to land, skriver Slottet i en pressemelding om lunsjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.