- Verdens største ferskvannsfisk

Foto: University of Nevada (Uiversity of Nevada)

Innsjøbeistet kan veie 350 kilo, og vil med det være den største ferskvannsfisken som er fanget.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Den enorme fisken ble fanget i Thailand 28. januar. Det var forskere fra National Geographic som fanget den, og de tror det kan være snakk om verdens største ferskvannsfisk, skriver Livescience .

- Når det gjelder vidde er dette den nest største fisken jeg har sett, jeg fant en større i Kambodsja. Men denne er tykk, og veier sannsynligvis mer, sier Zeb Hogan fra Universitetet i Nevada, i følge Livescience.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: University of Nevada (Uiversity of Nevada)

Ikke veid
Ferskvannspiggrokka ble funnet under et forskningsprosjekt for å kartlegge bestanden av gigantiske ferskvannsfisk. Den ble tatt på agn fra en liten båt.

- Det er klart at dette eksemplaret av gigantisk ferskvannsrokke har potensiale til å være verdens største ferskvannsfisk, fortsetter Hogan.

Dagens rekord er på 293 kilo, som ble målt i 2005. Dette var en malle som ble funnet i Mekongelven i det nordlige Thailand. Rokka er ikke veid, men beregnes til å veie mellom 250 og 350 kilo.

Les mer fra Dittdyr.no:

Dette gjør dyr bedre enn deg

Fant «Draculafisken» i akvarium

Temmet for 5.500 år siden

Truet
De gigantiske dyrene lever i elvesystemer i Thailand, Borneo, Ny-Guinea og Australia, skriver National Geographic.

Man tror de største rokkene kan veie så må mye som 600 kilo og fem meter, på størrelse med en buss, men så store fisker er ikke funnet. Fisken jakter ikke mennesker, men hvis den føler seg truet kan den drepe med halen, som har en spiss som kan bores gjennom kroppen. Dette skjedde med den kjente australske TV-zoologen Steve Irwin i 2006.

Ferskvannspiggrokke er listet som utrydningstruet på IUCN sin rødeliste. Forskningsprosjektet ledes av University of Nevada og Thailands fiskeridepartement.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.