*Nettavisen* Nyheter.

- Verste jeg har opplevd

Slik beskriver norske Kristin Dahl hvordan hun og familien opplevde jordskjelvet i ferieparadiset Puerto Plata i Den Dominikanske republikk mandag. Minst to personer mistet livet i skjelvet.

23.09.03 00:26

Ifølge nyhetsbyrået AFP er minst to mennesker drept i det kraftige skjelvet som rystet Den Dominikanske republikk mandag. Minst 17 skal være skadd, men ifølge Utenriksdepartementet kom ingen nordmenn til skade. Flere bygninger kollapset og mange tusen er blitt evakuert.

Skrekkslagen

- Skjelvet skjedde midt på natten og hele familien bråvåknet skrekkslagne. Det føltes som å sitte i et fly som styrtet, sier Krisin, som sammen med sin danske mann Henrik og barna Jonathan (9) og Amalie (8) bor i Den Dominikanske republikk, til TV 2 Nettavisen.

Flyttet barnesenger

Hovedskjelvet, som varte i 20 sekunder, var kraftig nok til at Kristin var sikker på at veggene i leiligheten skulle rase sammen.

Den største skrekken fikk nok like vel de to små barna hennes.

- Sengene til Jonathan og Amalie ble flyttet fra veggen til midten av gulvet av den kraftige ristingen, sier en oppskaket Kristin til TV 2 Nettavisen på telefon fra Den Dominikanske republikk sent mandag kveld.

- Jeg har hatt hjerteklapp i hele dag. Samtidig er jeg utrolig glad for at barna og vi slapp unna med skrekken, legger Kristin til.

Flyktet

Uten å helt forstå hva som hendte tok Kristin og mannen med seg to redde barn og styrtet ut av sin leilighet i 2. etasje i sentrum av Puerto Plata.

Sammen med to andre familier søkte de trygghet i huset til noen venner.

- Vi lå på madrasser ute på balkongen hele natten, uten å sove i et eneste sekund. Ingen i hele byen har sovet i natt. Vi har hatt mange etterskjelv, sier Kristin, som jobber som agent for reiseoperatøren Cocotours.

11 år

Kristin traff mannen Henrik i Spania der hun jobbet som guide for Tjæreborg. For 11 år siden flyttet slo de seg ned i Den Dominikanske republikk. Men om to år bærer det etter planen hjem.

- Jeg skulle egentlig bare besøke Henrik den julen. Men nå har juleferien vart i elleve år. Jeg har blitt gift og fått to barn her. De er blonde og veldig skandinaviske i utseende, men samtidig veldig dominikanske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.