*Nettavisen* Nyheter.

- Verste tabben siden Vietnam-krigen

President Bush får kritikk fra egne rekker for sin nye strategi i Irak.

12.01.07 06:18

Kritiske stemmer har ikke manglet etter at president George W. Bush sa han vil sende 21.500 flere soldater til Irak: 17.500 til Bagdad og 4.000 til Anbar-provinsen.

- Jeg tror at presidentens tale i går natt, representerer det farligste utenrikspolitiske feilgrepet dette landet har gjort siden Vietnamkrigen, hvis den fullføres, sa den republikanske senatoren Chuck Hagel under høringen i senatets utenrikskomité torsdag.

Hagel er en av de mektigste republikanske senatorene, og en mulig presidentkandidat til valget i 2008.

I sin tale til det amerikanske folk natt til torsdag, sa Bush at situasjonen i Irak er uakseptabel for det amerikanske folk, og for ham personlig. Bush sa også at USA vil legge mer press på den irakiske regjeringen for å etablere ro i landet.

- Hvis ikke de irakiske myndigheter føller opp sine løfter, vil de miste støtten til det amerikanske og irakiske folk, sa Bush. Han advarte også Iraks statsminister Nouri al Maliki og sa at USAs forpliktelser ikke er uendelige.

Senere torsdag sa utenriksminister Condoleezza Rice til utenrikskomiteen i Senatet at Maliki sitter på lånt tid hvis han ikke ordner opp i landets sikkerhetssituasjon.

Presidents Bush sin nye strategi for Irak er at Irak skal ta ansvar for sine 18 provinser innen november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.