*Nettavisen* Nyheter.

- Vesten må være forberedt på krig

Foto: Lefteris Pitarakis (Pa Photos)

- Dumt å anta at det ikke blir krig mot Iran, sier britisk forsvarssjef.

24.05.12 15:31

Den britiske forsvarssjefen, sir David Richards, sier Vesten må forberede seg på konsekvensene av et israelsk angrep på iranske atominstallasjoner.

- Det ville være dumt å anta at det ikke vil skje, sier general David Richards under et besøk til Washington onsdag kveld.

- Mye spekulasjon
Til tross for at det jobbes på spreng med å forhandle fram en avtale med iranerne om å oppgi deler av atomprogrammet, mener generalen at det er mørke skyer på horisonten.

- Det er mye spekulasjon om hvorvidt Israel vil angripe Iran. Alt jeg sier, er at det er vårt ansvar, om det skulle skje, å spille vår rolle i hva enn som blir konsekvensene av det, sier Richards under en tale på Senter for internasjonale strategiske studier i Washington.

- Ingen ønsker å være i krig med noen. Både presidenten (Barack Obama) og vår egen statsminister (David Cameron) har gjort det klart at dette ikke er en ønsket retning å ta. Men det foreligger fortatt muligheter, sier han.

Richard innrømmer at Irans atomprogram står øverst på listen av bekymringer.

- Preget av uenighet
I forrige måned ble det avholdt atomsamtaler med Iran i Istanbul. De fem fastemedlemmene i FNs sikkerhetsråd (USA, Russland, Storbritannia, Kina og Frankrike) samt Tyskland, deltar i en ny runde samtaler med Iran denne uken.

Forhandlingene pågår i Iraks hovedstad Bagdad. Iranske utsendinger sier samtalene er preget av uenighet.

- De vestlige maktene ønsker å fortsette disse forhandlingene for enhver pris. Dette er ikke vårt standpunkt, sier en offisiell, iransk tjenestemann til Al Jazeera.

Forhandlingene fortsetter torsdag på andre dag. Vesten hevder Iran forsøker å anskaffe atomvåpen, men det iranske regimet hevder landet kun har fredelige hensikter med atomprogrammet.

Kilder: Associated Press, The Times , Al Jazeera.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.