RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vestens ende er nær

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Men Ayman al-Zawahiri nevnte ikke Storbritannia i ny al-Qaida-video.

I en ny video spår al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahiri Vestens snarlige undergang, ifølge CNN.

Al-Zawahiri nevner imidlertid ikke angrepene i Storbritannia i helgen. Dette kan støtte britiske terroreksperters påstander om at angrepene var for uprofesjonelle til å være organisert av al-Qaida.

Fokus på Gaza
Al-Zawahiri har den siste tiden fokusert på Hamas' overtakelse av Gaza-stripen i sine beskjeder til verden, og dette danner bakgrunnen for gårsdagens utspill.

- De gode forvarslene om seierens morgen har begynt å vise seg i horisonten, med Guds tillatelse og vilje, sier al-Zawahiri på videoen, som er produsert av al-Qaidas mediafløy al-Sahab.

I over 90 minutter preker al-Qaida-toppen på videoen, der han som vanlig spår at islam vil seire over Vesten.

- Fienden vil så splid
- Fasen før seieren er vanligvis, i verdenshistorien, den fasen der konspirasjoner og forsøk på å så splid øker. Dette er et forsøk fra fienden, som skjønner at nederlaget kommer, på å stå imot og utsette nederlaget, sa al-Zawahiri, med henvisning til USA og den amerikanske støtten til Fatah.

Da Hamas formet samlingsregjeringen med Fatah, var Ayman al-Zawahiri kritisk til organisasjonen. Nå får de imidlertid hans fulle støtte, mens Fatah får på pukkelen for å kjempe mot sine egne i Gaza.

- Medlemmer av Fatah, vend tilbake til deres religion, deres islam, deres ære og deres arabiskhet, formante al-Zawahiri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere