*Nettavisen* Nyheter.

- Vet godt hvor 13-åringen er

Den norsk-irakiske jenta som overlevde bilulykken i Syria søndag befinner seg i Nord-Irak med sin onkel. Utenriksdepartementet har hatt kontakt med både jenta og familien.

08.09.05 14:16

Fire medlemmer av en familie bosatt i Bergen omkom i en bilulykke i Syria 7. august. Familien var irakiske statsborgere med oppholdstillatelse i Norge. Datteren på 13 overlevde ulykken.

Torsdag ble det rapportert at Utenriksdepartementet (UD) ikke visste hvor jenta befant seg. Informasjonsrådgiver i UD, Cathrine Andersen, avviser fredag disse opplysningene.

- Vi vet godt både hvor jenta og onkelen er. Onkelen tar hånd om jenta nå, og de er i Nord-Irak. Flere medier tok kontakt med oss om denne saken i går, men det stemmer altså ikke at UD har mistet oversikt over hvor jenta befinner seg, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Jentas onkel, som er bosatt i Tyskland, tar seg altså nå av henne.

- Lokale myndigheter der jenta bor i Norge har også vært involvert, og den norske ambassaden er tilgjengelig hvis familien trenger mer bistand, sier Andersen.

- Hva som skjer med jenta framover, aner jeg ikke. Dette er noe familien må ta stilling til, sier hun.

Den 13 år gamle jenta var den eneste som overlevde ulykken 10 mil nord for den syriske hovedstaden Damaskus 7. august. Brødrene hennes på 9 og 11 omkom sammen med foreldrene. Den norske ambassaden besøkte jenta på sykehuset, og har vært i kontakt med hennes familie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag