RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi angriper ikke demonstranter

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
En talsmann for Syrias president Bashar al-Assad benekter at myndighetene forsøker å angripe demonstranter.

Menneskerettighetsgrupper sier hundrevis er drept i den månedlange uroen i landet, men syriske myndigheter benekter at de forsøker å angripe demonstranter.

- Får uttrykke sine synspunkter
- Vi har ikke blinket ut demonstranter. Jeg mener fredelige demonstranter har fått uttrykke sine synspunkter, og de gjør det hver dag. Vi har ikke noe problem med det, uttaler Bouthaina Sahaaban ifølge CNN. Hun er rådgiver for Syrias president Bashar al-Assad.

Skylder på ekstremister
Hun sier sikkerhetsstyrkene er på plass for å slå ned på væpnede grupper, ikke fredelige demonstranter.

Hun hevder det er ekstremister som bruker demonstrasjonene som et dekke til å oppildne til vold.

- Flere enn 630 er drept
Den spanske menneskerettighetsgruppen Insan hevder mer enn 630 mennesker er drept og 8000 fengslet i myndighetenes forsøk på å kvele uroen i landet. Andre grupper snakker om flere enn 1000 drepte.

Intervjuet vitner og ofre
Organisasjonen Human Rights Watch sier syriske sikkerhetsstyrker har begått en rekke ugjerninger etter at uroen brøt ut 18. mars. I en rapport som ble presentert 1. juni, ble voldsomhetene i Daraa omtalt. Etter å ha intervjuet flere enn 50 vitner og ofre, mente organisasjonen å kunne dokumentere at det systematisk ble begått drap, vold og tortur i form av elektrosjokk.

Uroen i Daraa brøt ut etter at 15 unge mennesker ble pågrepet og beskyldt for å ha malt grafitti og slagord mot regimet. Lokale aktivister fører lister over alle de drepte, men det er umulig å få tallene verifisert, ifølge Human Rights Watch.

Tross den strenge pressesensuren, kommer det stadig ut videoer som hevder å vise hvordan myndighetene slår ned på uroen og demonstrasjonene med hard hånd.

Dette opptaket ble nylig postet på en tyrkisk Facebook-side til støtte for demokratikampen i nabolandet Syria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere