RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi ble pepret med skudd

- Vi trodde faren var over, men plutselig ble vi pepret med skudd, forteller det italienske gisselet Giuliana Sgrena, som kom hjem til Roma i dag. Hennes redningsmann ble drept.

Den italienske agenten Nicola Calipari deltok i aksjonen som førte til at Sgrena ble løslatt. Han ble drept av amerikanske soldater da de åpnet ild mot bilen som fraktet dem.

Amerikanske styrker begynte å skyte mot bilen umiddelbart etter at de hadde fått øye på den, og rettet en lyskaster mot den.

Giuliana Sgrena (57) ble løslatt fredag etter over en måned i fangenskap. Lørdag kom hun hjem til Roma.

- Så ikke hvor skuddene kom fra
Etterretningsagenten Nicola Calipari satt og fortalte henne siste nytt fra Italia da skytingen startet.

- Han lente seg over meg, trolig for å beskytte meg, men så falt han og jeg så at han var død, fortalte Sgrena i dag over telefon til den italienske TV-stasjonen Rai.

Amerikanske militærkilder har uttalt at de begynte å skyte fordi bilen hadde stor fart i retning en kontrollpost. Dette avviser Sgrena, som også ble skadd i skytingen.

- De kan ikke skylde på farten. Det var heller ingen kontrollpost. Det var en patrulje som begynte å skyte med en gang de hadde rettet en lyskaster mot oss. Vi ante ikke hvor skuddene kom fra, sier hun.

Ytterligere to etterretningsagenter ble skadd, og USAs president George W. Bush har i dag lagt seg helt flat og varslet at episoden skal granskes.

- Idioter og forskremte guttunger
Sgrenas kjæreste Pier Scolari raser mot amerikanerne.

- Jeg håper den italienske regjeringen tar grep, for dette var enten et bakhold eller så har vi med idioter og forskremte guttunger som skyter på hva som helst å gjøre, sier han, ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere