*Nettavisen* Nyheter.

- Vi blir i Irak

- Å trekke seg ut av Irak vil være å overgi seg til terrorister, sier landets statsminister Jose Maria Aznar.

02.12.03 20:04

Tirsdag tok Spania et siste farvel med de sju etterretningsagentene som ble drept utenfor Bagdad lørdag. Til tross for stor sorg etter tapet av sju landsmenn, er det uaktuelt for Spania å trekke seg ut av Irak.

- Tilbaketrekning kan aldri være en mulighet når vi møter terrorens ansikt, sa den spanske statsministeren i en tale til Parlamentet tirsdag. Talen ble holdt bare fire timer etter at statsbegravelsen av de drepte etterretningsagentene ble holdt i Madrid, melder nyhetsbyrået AFP.

- Å trekke se ut vil bety at terroristene vinner. Det vil forsterke terroristenes makt og strategi, sa Aznar, som understreket at ofrenes innsats vil være forgjeves dersom koalisjonsstyrkene forlater Irak.

Statsminister Jose Maria Aznar har hele tiden støttet Irak-krigen, men både blant befolkningen og opposisjonpartiene har motstanden vært sterk. Helgens angrep i Irak har intensivert kravet å trekke de spanske styrkene ut av Irak.

Statsministeren ledet Spania inn i krigen i mars til tross for at 90 prosent av befolkningen var imot, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.