*Nettavisen* Nyheter.

- Vi blir massakrert

- Det foregår en massakre i Libanon, sier sentral politiker til TV 2 Nettavisen.

14.07.06 13:37

Se video fra rakettangrepene i Libanon her


Lederen for Al-Mostakbal-partiet, som representerer det anti-syriske flertallet i Libanon, Saad Al-Hariri, sier til TV 2 Nettavisen at det er en massakre som nå skjer i Libanon.

- Dette er en massakre mot det libanesiske folk. Vi jobber for å stoppe israelske angrep mot Libanon. Nesten 100 personer ble drept og over 300 ble såret, og 20 broer ble ødelagt og tre flyplasser angrepet, sier Saad Hariri til TV 2 Nettavisen på telefon fra Jeddah i Saudi-Arabia.

Han er sønn av tidligere statsminister Rafik Hariri, som ble drept i bombeattentatet 14. februar i fjor.

Torsdag har Saad Hariri holdt krisesamtaler med Egypts president Hosni Mubarak, den jordanske kongen Abbdulla II og Saudi-Arabias utenriksminister Saoud Al-Faisal. Han har også snakket med den franske presidenten og med flere EU-land og den amerikanske administrasjonen.

- Nå er ikke tiden for å diskutere om Hizboallah har ansvar for det som skjer eller ikke. Nå må vi få hjelp fra det internasjonale samfunnet for å stoppe Israels angrep, sier Hariri.

- Hva mener du Norge kan gjøre?

- Norge eller EU og andre land må jobbe hardt og bruke sitt forhold til Israel for å stoppe dem. Israels mål er å ødelegge infrastrukturen i Libanon, sier Hariri.

- Støtter dere forslaget fra Hizbollah om å bytte to israelske soldater med Libanon eller Hizboallah-fanger med Israel?

- Dette er Hizbollahs krav til Israel om å bytte fanger. Den libanesiske regjeringen var ikke kjent med Hizbollahs operasjon på forhånd, sier Al -Hariri til TV 2 Nettavisen.

- Du er i Saudi-Arabia nå. Står dere bak den indirekte kritikken fra Saudi-Arabia mot Hizbollah? Saudi-Arabia kalte operasjonen som et eventyr, og at den skjedde uten tillatelse fra den libanesiske regjeringen. Prøver dere å få til at andre land kritiserer Hizbollah på vegne av dere, særlig siden du er i Saudi-Arabia nå?

- Slike uttalelser fra Saudi-Arabia beskriver situasjonen, og at en gruppe her har gjort noe uten å koordinere det med andre grupper eller med arabiske land, sier Al-Hariri.

- Men folk i Midtøsten støtter bortføringen av israelske soldater utført av Hizbollah eller Hamas og andre palestinske grupper, og sier at arabiske ledere eller det internasjonale samfunnet ikke gjør noe for å løslate fangene fra israelske fengseler?

- Libanon er nå inne i en farlig krise og må jobbe for å hindre at situasjon ikke sprer seg over hele Midtøsten. En dag må Israel løslate alle fangene og det internasjonale samfunnet har et stort ansvar for dette, sier Hariri på telefon fra Jiddah i Saudi-Arabia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.