RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er ikke sexovergripere

Polygamisekten snakker ut om politiaksjonen som de sammenligner med Holocaust.

For drøyt en uke siden gikk amerikanske myndigheter til aksjon mot en polygamisekt som hadde tilholdssted på en ranch utenfor Eldorado i Texas. Mer enn 400 barn ble tatt hånd om av barnevernsmyndighetene og oppholder seg nå i provisoriske hjem.

Myndighetene gikk til aksjon etter at et 16 år gammelt sektmedlem varslet politiet om at barna ble seksuelt misbrukt på ranchen.

- Vi er ikke overgripere
Men medlemmene hevder at de aldri har utsatt sine barn for noe kritikkverdig. Shannon (30) var ikke til stede da politiet slo til mot sekten, og sier at hun nå blir nektet å treffe sine tre barn.

- Vi er ikke overgripere. Vi tar veldig godt vare på dem. Dette er uskyldige og søte barn, sier Shannon til den lokale avisen Desert News.

- Den eneste mishandlingen mine barn har blitt utsatt for, er da de ble hentet fra hjemmet, sier hun.

Nazi-Tyskland
Merril Jessop er en av de høytstående lederne i polygamisekten. Han stiller seg uforstående til at myndighetene kan gripe inn og ta ifra dem barna basert på det han kaller for tomme anklager.

- Denne situasjonen er fornærmende og har kommet ut av kontroll. Det eneste jeg har sett som kan sammenlignes med dette, selv på TV, er Nazi-Tyskland, sier Jessop til avisen.

Men sekten har en dyster fortid og flere sektmedlemmer har tidligere blitt dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Selverklærte profet
Den selverklærte profeten Jeff Warrens er lederen for polygamisekten «Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints». Han er allerede fengslet for å ha giftet bort et barn, i tillegg til at han er tiltalt for incest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere