*Nettavisen* Nyheter.

- Vi er klare, Bush

Opprørsgrupper i Irak svarer på Bushs nye Irak-strategi. Se video.

25.01.07 13:55

USAs president George W. Bush har besluttet å sende 4000 ekstra soldater til Anbar-provinsen for å slå ned opprøret blant sunnimuslimene der.

Opprørerne har svart på Bushs nye Irak-strategi med en å legge ut fersk propaganda-video. Her vises amerikanske militærkjøretøyer som blir sprengt i luften. Klipp av Bush der han spøker med at han ikke har funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak, er satt sammen med klipp av sivile irakere med store krigsskader.

- Til Washington
En annen video viser opprørere i gatene som er klare for kamp mot amerikanske styrker i Vest-Irak. Den viser også sivilere irakere som roser de som kjemper mot amerikanerne. Nettavisen fant begge videoene på en nettside som brukes av ekstremister.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi er klare for krigen mot amerikanerne. Vi er klar for å dra til Washington, sier en av opprørslederne.

Raser mot Bush
Natt til onsdag holdt president George W. Bush sin årlige tale til nasjonen. Her understreket han at beslutningen om å sende over 20.000 nye soldater til Irak, står ved lag. talen ble møtt med sterk kritikk fra demokratene. Senator Jim Webb fra delstaten Virginia har selv en sønn som tjenestegjør i Irak.

- Presidenten tok oss inn i denne krigen på en vettløs måte, til tross for alle advarslene, sa Webb etter talen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi som nasjon holdes som gisler for det forutsigbare – og varslede – kaoset som fulgte i Irak, fortsatte han.

Nytt Falluja
Amerikanske og irakiske styrker er allerede er i harde kamper mot sunniopprørere i Bagdad Minst 30 personer ble drept onsdag.

Mange frykter at flere sivile vil miste livet i kamper på begge sider, slik som i Falluja vest for Bagdad i 2004, der USA skal ha brukt fosfor-bomber mot sivile.

Les også:Fosfor-filmen sprer USA-hat

Senatet
Utenrikskomiteen i det amerikanske senatet vedtok onsdag en ikke-bindene resolusjon der presidentens plan om å sende flere soldater til irak «ikke tjener USAs interesser». Demokratene forsøker å få støtte blant republikanerne for resolusjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.