RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi fortsetter uansett

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Etter en følelsesladet valgkampdag sier Hillary Clinton at hun fortsetter valgkampen selv om hun taper nominasjonsvalget i New Hampshire. Se video.

Noe av kritikken som har vært rettet mot Clinton er at hun er reservert og kjølig og mangler ektemannen Bill Clintons sosiale egenskaper. Derfor vakte det stor oppmerksomhet da hun begynte å gråte under et valgkamparrangement mandag.

Tårene begynte å renne da hun skulle svare på et spørsmål om hvordan hun har det, og hvordan hun klarer å motivere seg for en hard valgkamp.

- Det er ikke lett. Jeg kunne aldri klart det hvis jeg ikke hadde følt lidenskapelig for det jeg gjør. Dette landet har gitt meg så mange muligheter. Jeg vil ikke se landet skli bakover, sier Clinton gjennom tårer.

(Artikkelen fortsetter nedenfor.)

204691

- Jeg er reservert
I et frokostprogram på CBS går Clinton nærmere inn på hva som rørte henne så dypt.

- Jeg har faktisk følelser. Jeg vet at noen tviler på dette, sier Clinton. Hun sier at hun ikke er flink til å snakke om seg selv og at hun tenker lite over hvordan hun ønsker å framstå.

- Jeg er reservert. Jeg er en person som liker å holde litt avstand. Jeg vil bli dømt på grunnlag av mitt arbeid og hva jeg har gjort for folk, sier hun.

Når en av hennes tilhengere stilte spørsmål om hennes ve og vel, opplevde Clinton dette derfor som svært rørende, forklarer hun til CBS.

Gir seg ikke
Clinton sliter i motbakke etter å ha tapt det første nominasjonsvalget i delstaten Iowa natt til fredag.

Meningsmålingene tyder på at senator Hillary Clinton ligger an til å tape stort i nominasjonsvalget i den viktige delstaten New Hampshire tirsdag. Hennes sterkeste motstander, senator Barack Obama, leder suverent på samtlige meningsmålinger dagen før innbyggerne i New Hampshire kaster sin stemme for å vise hvem de helst vil ha som presidentkandidat.

Enkelte kommentatorer mener nå at slaget allerede er tapt for Hillary Clinton.

Clinton sier nå at hun fortsetter valgkampen, selv om hun taper i New Hampshire.

- Vi fortsetter uansett hva som skjer tirsdag, sa Clinton under et frokostprogram på CBS ifølge Reuters.

- Jeg har hele tiden trodd at dette vil bli en tøff valgkamp, og jeg er rede, sier Clinton.

Hun endte bak både Obama og tidligere senator John Edwards i nominasjonsvalget i Iowa.

Langt etter
To meningsmålinger mandag kveld gir Obama ledelsen med solid margin. På en måling foretatt for CNN-WMUR får Clinton 30 prosent, mens Barack Obama har en oppslutning på 39 prosent. En måling fra Reuters/C-SPAN/Zogby gir også Obama en oppslutning på 39 prosent, mens Clinton har 29.

Tidligere senator John Edwards har falt fra 20 til 16 prosent, melder CNN.

- Nominasjonsvalget i Iowa har overbevist stadig flere om at Obama kan nå helt fram, sier Keating Holland, sjef for CNNs meningsmålingssenter.

- I desember mente 45 prosent at Clinton hadde størst mulighet til å slå den republikanske kandidaten. Lørdag lå Clinton og Obama likt, og nå har Obama et forsprang med 42 prosent mot Clintons 31 når det gjelder valgbarhet.

Kan likevel vinne
Senioranalytiker Bill Schneider i CNN mener Clinton fortsatt kan ha en sjanse til å vinne i New Hampshire.

- CNN-målingen viser at Obama og Clinton ligger nesten likt blant registrerte demokrater. Obamas ledelse kommer fra uavhengige, sier Schneider.

Obama er avhengig av at de innbyggerne som ikke er registrerte medlemmer i noen av de to partiene velger å gi sin stemme til ham, og ikke til en republikaner, sier Schneider.

Tar ingenting for gitt
Obama selv advarer sine tilhengere mot å ta seieren for gitt.

- Jeg vet at vi har hatt et pent oppsving de siste dagene, men det er rart med valg, sier Obama ifølge Reuters.

Blant republikanerne ligger senator John McCain best an på de siste meningsmålingene i New Hampshire. Hans oppslutning ligger på 31 prosent, mot 26 prosent til tidligere guvernør Mike Huckabee av Arkansas.

I Iowa var det Huckabee som vant på republikansk side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere