RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi gjør alt for å finne Madeleine

Sist oppdatert:
Den marokkanske innenriksministeren kom med klare løfter til Madeleines foreldre.

Foreldrene til Madeleine McCann har kommet med krav om at marokkanske myndigheter etterforsker opplysningene fra norske Mari Olli. Mandag møtte de den marokkanske innenriksministeren, Chakib Benmoussa. Han kom med løfter om å etterforske opplysningene om at savnede Madeleine befant seg i det nordafrikanske landet 9. mai.

Det marokkanske sporet til Madeleine dukket opp etter at norske Mari Olli, som er bosatt i Spania, var på ferie i Marokko og så en jentunge som hun mener er Madeleine McCann. Det skjedde på en bensinstasjon i nærheten av Ibis Palmeraie Hotel i utkanten av Marrakech.

Etterforskes av sikkerhetstjenesten


Etter et 20 minutters møte med McCann-foreldrene mandag, sa Benmoussa på en pressekonferanse at marokkanske myndigheter skal gjøre alt de kan for bekrefte eller avkrefte informasjonen fra Mari Olli.

- Etter at familien var ferdig med møtet med innenriksministeren, dro McCann-foreldrene på et annet møte med sjefen for den nasjonale sikkerhetstjenesten. Han leder etterforskningen av saken, sier Abdel-Rahman Ashoor, pressetalsmann i det marokkanske innenriksdepartementet.

Møtet med de lokale myndighetene og andre politikere i det nordafrikanske landet ble fulgt av flere titalls journalister fra flere land.

Siste utenlandstur
Foreldrene til Madeleine møtte også representanter fra en rekke barnevernsorganisasjoner. Det marokkanske forbundet for beskyttelse av barn og organisasjonen «Touche pas mes enfants» (Ikke rør barnet mitt), som begge har engasjert seg i saken, håper også på å kunne bidra til å finne den savnede jenta.

Les også:Politiet har ikke vært her

Reisen til Marokko avslutter Kate og Gerry McCanns rundtur i håp om å kunne spore opp datteren. De har tidligere besøkt både Spania, Italia, Tyskland og Nederland i håp om at det skal føre til gjennombrudd i saken. Foreldrene til Madeleine reiser tilbake til Portugal tirsdag.

Den britiske konsulen i Marokko, Biddy Brett, utelukker ikke at det portugisiske politiet kan sitte på ytterligere informasjon om at Madeleine er eller har vært i Marokko.

- Så vidt jeg vet finnes det ikke noe konkret spor av Madeleine i Marokko, men jeg er ikke den som sitter med mest informasjonen om den samlede etterforskningen av saken, kommenterte Brett overfor Ap.

Leser også:Har fått munnkurv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere