- Vi har bilde av gjerningsmannen

Foto: Privat (Privat)

Politiet nærmer seg pågripelse av mannen som kan ha forårsaket dødsfallet til norske Andreas.

15.05.09 13:57

Norske Andreas Bull Gundersen (25) fikk kastet et ølglass i hodet da han var ute sammen venner på Café Rust på Nørrebro i København natt til søndag.

Obduksjonsrapporten viser at Andreas døde av hjerneblødning mandag kveld.

Siktet for vold med døden
Politiet har tidligere vært svært tilbakeholden med opplysninger om den antatte gjerningsmannen, og har kun sagt at de er på sporet av ham. Fredag opplyser derimot politiet at de har bilde av den antatte gjerningsmannen.

- Vi har bilde av gjerningsmannen fra videoovervåking. Vi regner med at vi finner ham, så han vil bli pågrepet om ikke lenge. Han vil bli siktet for vold med døden til følge, sier politikommissær i København-politiet Henning Schou Kofoed til Nettavisen.

Ifølge danske aviser er gjerningsmannen en yngre mann med innvandringsbakgrunn. 25-åringen studerte i København og hadde deltidsjobb på Café Rust, men var selv ikke på jobb da hendelsen inntraff.

Led av blødersykdommen
Andreas led av den alvorlige blødersykdommen hemofili og visste han måtte få legebehandling etter å ha fått et ølglass knust i hodet.

Men Andreas ble avvist da han oppsøkte Rigshospitalets skadestue ved 06-tiden, som tilsvarer den norske legevakten. Grunnen til dette skal være at en sykepleier eller en lege trodde 25-åringen sa han var homofil, og ikke hemofil (bløder).

- Vi har opplysninger fra hans nære venner om at han har henvendt seg til Rigshospitalet for å få hjelp. Men her ble han avvist, formodentlig fordi man har misforstått noe. Sykdommen heter noe på latin som minner mye om det å være homofil, altså homoseksuell, sier politikommissær i København-politiet Henning Schou Kofoed til Ekstra Bladet.

Andreas ble funnet død tirsdag i husbåten han leier i København.

Moren reagerer kraftig
Moren kom torsdag ettermiddag til København, der hun skal møte sønnens venner og snakke med dansk politi om den tragiske hendelsen. Hun reagerer kraftig på måten sønnen ble møtt på ved sykehuset.

- Det var vel en overarbeidet avdeling midt på natten, som ikke gjorde jobben sin. Det hadde bare vært et tastetrykk på dataen og så ville de skjønt at noe måtte gjøres, sa Sann til Nettavisen torsdag ettermiddag.

Les hele intervjuet: Moren: - De gjorde ikke jobben sin
Les også: Ble avvist på legevakten og døde hjemme
Les også: Nordmann (25) døde - jakter gjerningsmann

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.