RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ferske bilder av bin Laden

Sist oppdatert:
Kvelden før toårsdagen for flyangrepene mot USA hevder en arabisk TV-kanal å ha vist ferske bilder av Osama bin Laden sammen med al-Qaidas nestleder. Terrortoppene varsler nye USA-angrep.

Al-Jazeera viste onsdag det kanalen hevder er et nytt videotape med al-Qaidas ledere Osama bin Laden og Ayman al-Zawahri. Opptaket er gjort i et uidentifisert fjellområde.

Innslaget med al-Qaida lederne ble sendt kvelden før toårsdagen for terrorangrepene mot New York og Washington den 11. september 2001, et angrep al-Qaida i hovedsak har fått skylden for.

Al-Jazeera kringkastet onsdag også et lydbåndopptak som angivelig inneholder stemmen til bin Ladens høyre hånd, al-Zawahri.

Varsler offensiv

al-Zawahri oppfordrer irakere til å knuse amerikanske okkupanter, og ber palestinere fortsette motstandskampen mot Israel. Samtidig sier han ifølge AFP at den virkelige kampen mot USA ikke en gang har begynt.

- Med Guds hjelp skal vi skjære armene av alle som rører oss, forbered dere på å bli straffet for deres ugjerninger, sier stemmen som skal være al-Zawahris.

Hyller kaprere

Videre uttaler personen seg om kaprerne som utførte flyangrepene mot USA for to år siden.

- Den som vil lære noe om lojalitet og ærlighet, skulle ha kjent kaprerne. De var de ærligste og de modigste, sier stemmen som liknet al-Zawahris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere