*Nettavisen* Nyheter.

- Vi har funnet noe oransje på bakken

Foto: (Forsvaret/Nordlys)

Letemannskaper kan ha funnet rester av flyet på bakken.

16.03.12 21:31

Et norsk Hercules-fly med fem norske offiserer om bord forsvant sporløst torsdag ettermiddag på vei fra Evenes til Kiruna i Sverige. Det er antatt at flyet har styrtet i fjellområdet Kebnekaise.

Nå har letemannskaper observert noe på bakken som skal undersøkes nærmere.

«Det norske Orion-flyet har i det nordøstre hjørnet av søkeområdet observert noe oransjefarget på bakken. Fra den høyden man flyr i, er det nesten umulig å si hva det skulle være. Våre helikoptre kommer nå til å undersøke dette nærmere. Et helikopter er der allerede, men ser ingenting,» opplyser det svenske Sjøfartsverket på sine nettsider.

- For dårlig sikt
- Det er et fly som har sett noe som lyser oransje, men vi vet ikke hva det er. Vi hadde et helikopter på stedet, men det kommer ikke ned på bakken fordi det er dårlig sikt. Men det sendes også to danske helikoptre som skal gjøre et nytt forsøk, sier pressetalsmann ved Sjø- og flyredningssentralen i Sverige, Peter Lindquist, til Nettavisen.

- Det er også bakkemannskaper på vei til stedet, men de kommer til å bruke lang tid på grunn av ulendt terreng, sier han.

Elendige søkeforhold
Hercules-flyet, som deltok på øvelsen Cold Response, ble borte fra radaren klokken 14.53 torsdag ettermiddag. Flere fly, helikoptre og bakkemannskaper har søkt etter flyet i over et døgn, men fortsatt har det ikke vært noen konkrete spor etter Hercules-flyet eller de norske offiserene.

Dårlig værforhold gjør søket svært vanskelig.

- Det er fortsatt dårlig vær og det kommer til å fortsette utover natten. Det blir nok ikke bedre før på dagen i morgen, sier Lindquist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.