RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har gisler

En ukjent gruppe hevder å ha kidnappet to ingeniører og har lagt ut en video med de to på internett.

Videoen, som foreløpig ikke er verifisert som autentisk, viste to menn som identifiserte seg selv som Nabil Tawfiq Sulaiman og Matwali Mohammed Qassem. De to holdt opp identifiseringspapirer fra det irakiske firmaet Iraqi Machinery and Equipment Services Co.

Egyptere
De to, som hevder at de jobber på kontrakt fra et egyptisk firma, ble vist stående foran en bar vegg. Ingen gisseltakere ble vist på videoen, ifølge Reuters. Opptak av andre kidnappinger i Irak har som oftest inneholdt gruppers flagg eller gisseltakere som leser opp en erklæring.

I en uttalelse på videoen sier gruppen, som kaller seg selv «Nationalist Movement to Free Iraq», at de har bortført de to egypterne vest i Bagdad.

- Okkupasjonsstyrker
- Vi advarte, og mange andre militante grupper har gjentatte ganger advart, mot å arbeide for eller å samarbeide med den illegale regjeringen som ikke representerer det irakiske folket. De representerer de amerikanske okkupasjonsstyrkene og er faktisk utpekt av dem, het det i uttalelsen fra gruppen.

Videoen er lagt ut på en islamistisk internettside.

130 kidnappet
Mer enn 130 utlendinger har blitt kidnappet i Irak de siste 18 månedene. De fleste har blitt frigitt etter forhandlinger eller utbetaling av løsepenger. Likevel er rundt en tredjedel blitt drept, melder Reuters. Langt flere irakere er blitt bortført, ofte for å få utbetalt løsepenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere