RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har rom for ekstreme muslimer

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Men vi har ikke rom for konverterte kristne, mener norsk-iransk samfunnsdebattant.

Den norsk-iranske samfunnsdebattanten Elham Binai reagerer på at ekstreme muslimer får lov til å spre frykt og fremme trusler i den norske offentligheten, når en rekke konverterte kristne lever i frykt og blir nektet asyl i Norge.

Binai kjenner flere tidligere muslimer her i Norge som har konvertert til kristendommen. Ifølge Binai blir mange av dem hetset av noen muslimer på grunn av sitt valg av religion, og flere frykter for livet. Binai mener denne problemstillingen er usynlig for nordmenn flest fordi de ikke har kontakt med innvandrermiljøet.

- Vi har rom for ekstreme muslimer, men ikke for konverterte kristne. Med tanke på det som har skjedd i nyhetsbildet den siste tiden, så må myndighetene snart ta et standpunkt, sier Binai til Nettavisen.

Ekstreme ytringer og moralpoliti
Binai henviser blant annet til de ekstreme ytringene som er blitt fremmet i kjølvannet av Dagbladets karikaturtrykking, samt det såkalte moralpolitiet på Grønland som slår hardt ned på innvandrere som ikke følger islams lover og skikker.

Binai er spesielt opptatt av situasjonen til den iranske pastoren Nader Mohajer. Han flyktet fra Iran i 1997 fordi han risikerte fengselsstraff etter å ha konvertert fra islam til kristendommen. Mohajer drev en undergrunnskirke, noe som er svært risikabelt i et land som praktiserer dødsstraff for konvertitter.

Mohajer flyktet til Hellas hvor han har bodd i tolv år. Men etter gjentatte angrep fra muslimer i landet, og endelig avslag på asyl, valgte han å søke tilflukt i Norge.

- Han har blitt truet på livet i Hellas. Han har forsøkt å søke politisk asyl her i Norge, men blitt bedt om å reise tilbake til Hellas. Hvis han blir sendt til Hellas er det ikke utelukket at han blir sendt til Iran, sier Binai.

Får ikke asyl
Mohajer har ifølge ham selv fått avslag på asyl i Hellas. Og Norge vil ikke behandle noen asylsøknad ettersom han faller inn under den såkalte Dublin-avtalen, som er et samarbeid mellom EU-land, Island og Norge.

I korte trekk innebærer dette at det første trygge landet asylsøkeren kommer til, som i dette tilfellet er Hellas, har ansvaret for å behandle søknaden om beskyttelse.

- Jeg har gitt politiet all dokumentasjon på at jeg blir forfulgt i Iran og Hellas. Med UDI (Utlendingsdirektoratet) vil ikke behandle saken min. Politiet har bedt meg om å reise til Hellas. Men der er jeg i livsfare og jeg har fått avslag på asyl der, sier Nader Mohajer til Nettavisen.

- Muslimer jakter på meg
Ifølge Mohajer ble han forfulgt av ekstreme muslimske miljøer i Hellas fordi han er en konvertitt. Han hevder å ha blitt angrepet gjentatte ganger – en gang med kniv.

- Det er fare for livet mitt i Hellas fordi ekstreme muslimer jakter på meg. De tror jeg skal forsøke å styrte islam, sier han.

Binai mener norske myndigheter nå må gjøre det enklere for konvertitter å søke asyl i Norge.

- De ekstreme muslimene vil kunne leve helt fritt hvis de drar tilbake til eget land med de verdiene de fremmer. Men det kan ikke tidligere muslimer som har konvertert til kristendommen. De blir til og med hetset her i Norge av de ekstreme muslimene, sier Binai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere